Zökkenőmentes a családtámogatások megállapítása és kifizetése

Zökkenőmentes a családtámogatások megállapítása és kifizetése, az április havi ellátásokat a szokásos időben, május 2-án utalta a Magyar Államkincstár (MÁK) – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A szaktárca közleményében emlékeztet arra, hogy a MÁK-nál új informatikai fejlesztés valósult meg, a családtámogatási ellátások folyósítását támogató beruházás uniós társfinanszírozással jött létre.

Az átállást követően az áprilisi családtámogatási ellátásokat az eddigieknek megfelelően, május 2-án utalta a kincstár. A soron kívüli utalások teljesítése is megkezdődött április 25-től az új rendszerrel. A márciusi családtámogatási és fogyatékossági támogatásokat a MÁK a megszokott időpontban – április 2-3-án – elutalta. Az egyszeri anyasági támogatás iránti igények elbírálása, illetve folyósítása is zavartalanul működött ebben az időszakban – áll a közleményben.

A március 22-e után benyújtott igényeket a Magyar Államkincstár feldolgozta. Azokban az esetekben, amikor az ellátás megállapítható volt, illetve benyújtáskor hiánytalanok voltak az igényléshez szükséges papírok, az utalások szintén rendben (május 2-ával) megtörténtek.

Az intézmény mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozza az új rendszer bevezetése közben benyújtott igényeket. A MÁK által közel 1,5 millió személy részére folyósított családtámogatási ellátásokat az eddigieknek megfelelően a közeljövőben is pontosan, időben kiutalják – hangsúlyozza a tárca.

Szólj hozzá!