Nyugdíj: 74 ezer kasszatag maradt

A magán-nyugdíjpénztári tagok 25,03 százaléka jelezte, hogy visszalép az állami rendszerbe – közölte a Stabilitás Pénztárszövetség. 5 nyugdíjpénztár biztosan marad, kettő kiszáll, négy még nem döntött.

74 606 fő maradt a magán-nyugdíjpénztári rendszerben, miután március 31-ig a tagok 25,03 százaléka jelezte, hogy visszalép az állami nyugdíjrendszerbe – derül ki a  nyugdíjkasszákat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség adataiból.

A legnagyobb arányban a két, ágazatot felszámoló pénztárnál döntöttek az átlépés mellett. Így az Erste Magánnyugdíjpénztár tagjainak 38,37 százaléka döntött úgy, hogy elhagyja a társaságot. Az Aegon esetében a tagok 36,98 százaléka nyilatkozott.

Annak ellenére, hogy a 19 960 tagból 3694 hagyta ott, megőrizte piacvezető helyét az ING. A létszámot tekintve második maradt az OTP magánnyugdíjpénztár, amelyből 4800-an léptek ki.

Az április elejei állás szerint öt magánnyugdíjpénztár (OTP, ING, Allianz, Budapest Magánnyugdíjpénztár, Pannónia Magánnyugdíjpénztár) döntött úgy, hogy továbbra is fenntartja üzletágát. Az Erste és az Aegon már március elején jelezte, hogy bedobja a törülközőt. Az Axa, Aranykor, Dimenzió, MKB pénztáraknál egyelőre nem döntöttek a hogyan továbbról.

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!