December 11-ig pályázhatnak civil szervezetek a jövő évi működési támogatásra

Mától egy hónapig pályázhatnak civil szervezetek a jövő évi működési támogatásra a Nemzeti Együttműködési Alapnál (NEA) – tájékoztatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága szombaton.

 

A NEA pályázatának célja, hogy hozzájáruljon a civil társadalom erősítéséhez és a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítéséhez. A jövő évi pályázatok beadására 2012. december 11-ig van lehetőség, egy-egy civil szervezet 250 ezer és 4 millió forint közötti támogatásban részesülhet.

 

A közlemény szerint az új pályázati eljárás egyszerűbbé vált, mivel a korábbi, a NEA által kiírt pályázatok során benyújtott dokumentumokat nem kell újra beadni, így nem kell új regisztrációs nyilatkozatot és a 2011-ről szóló számviteli beszámolót sem leadni.

 

A NEA ugyancsak szombaton hirdette ki az idei szakmai pályázatok eredményeit is, melyen 652 civil szervezet összesen 854 millió forintos támogatást nyert szakmai programjai megvalósítására. A szervezetek a jövő héten kézhez kapják a szerződéseket, így még ebben a hónapban megérkezhet hozzájuk a megítélt támogatás.

 

További információk a pályázati kiírásokról és eredményekről a www.civil.kormany.hu oldalon érhetők el. A civileket a pályázatok elkészítésében a minden megyében elérhető Civil Információs Centrumok is segítik.

 

A civil szervezetek az idén csaknem 1,7 milliárd forintnyi működési támogatást nyertek.

 

Az Országgyűlés tavaly decemberben fogadta el az új civil törvényt, amely a civil szervezetek működésének és szakmai tevékenységének támogatására hívta életre a Nemzeti Együttműködési Alapot. Ezzel a civil szektorban egy átlátható, visszásságoktól mentes, hatékony támogatási rendszer jött létre. Az egységes, korábbi pályázati rendszereknél jóval egyszerűbb eljárások, a NEA forrásait biztosító garanciák egyaránt a szervezetek kiszámítható, stabil, kiegyensúlyozott működését szolgálják – közölte az Emmi államtitkársága.

Szólj hozzá!