NFÜ: ismét pályázhatnak a feltalálók találmányaik szabadalmaztatására

Ismét pályázhatnak egy 200 millió forintos támogatási keretösszegre a feltalálók találmányaik szabadalmaztatására – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szombaton.

 

Megjelent a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap a Magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása elnevezésű pályázata.

 

Hazai iparjogvédelmi tevékenység esetén maximum 600 ezer forint, míg külföldi oltalomszerzéssel és fenntartással kapcsolatos pályázat esetében legfeljebb 2 millió forint támogatás ítélhető oda. A pályázatokat ez év december 10-től a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2013. június 30-ig lehet benyújtani.

 

A pályázatra magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, non-profit szervezetek jelentkezhetnek. A pályázatokat könnyített eljárással bírálják el, és új elemként támogathatók a szabadalmak előkészítési költségei is – tartalmazza a közlemény.
A közlemény szerint pályázatban támogatott tevékenységek eredményeként nő majd a benyújtott hazai, valamint a külföldi iparjogvédelmi bejelentések és a megadott oltalmak száma, ez pedig előmozdítja a magyar szellemi alkotások hasznosulásának sikerességét.

Szólj hozzá!