Hirdetési portálokon keresgél a NAV

Az utóbbi időben egyre több ellenőrzést indítanak a NAV Dél-alföldi régiójának ellenőrei a különböző internetes hirdetési portálokon fellelhető, valamilyen szolgáltatást, vagy termékeket kínáló személyek ellen.

A közelmúltban egy videokazetták digitalizálásával foglalkozó személy akadt fenn a próbavásárláson, aki az egyik legnagyobb országos hirdetési portálon keresztül kínálta szolgáltatását. A revizorok felhívták a hirdetésben szereplő telefonszámot, majd személyes találkozót megbeszélve elvitték a digitalizálandó videokazettákat.

Amikor elkészült a megrendelt munka, az ellenőrök elmentek a videokazettákért és az azokról másolt DVD-ért, de csak a szolgáltatást nyújtó férfi feleségét találták otthon. A hölgy átvette a munkáért kért összeget, de számlát, nyugtát nem adott róla. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a hölgy a vállalkozó, és a férjével szabályos munkaszerződést kötött, azonban bejelentési kötelezettségének nem tett eleget. A vállalkozó pénztárgéppel, nyugtatömbbel nem is rendelkezett, csupán 1 db készpénzfizetési számlatömbje volt.

A hatályos jogszabályok alapján az adóhatóság nyugta- vagy számlaadási kötelezettség elmulasztása, valamint be nem jelentett foglalkoztatott alkalmazása esetén is 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

Szólj hozzá!