Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2013-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában. A jelentkezéseket a kkvdij@ngm.gov.hu email címre várják. Nevezési határidő: 2013. június 2.

A „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozóit, vállalkozásösztönzési projektjeit. A Díj céljai közé tartozik a vállalkozási tevékenység ismertségének fokozása, a legjobb vállalkozási elképzelések és gyakorlatok bemutatása, valamint a potenciális vállalkozók ösztönzése és inspirálása.

A Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díjátadó ünnepséget – amelyre a nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap – az EU soros elnökségét adó Litvánia rendezi az év végén. Az Európai Bizottság által szervezett Európai KKV Közgyűléssel, valamint a KKV követek találkozójával egybekötött rangos esemény díjazottjai találékonyságukért és céljaik sikeres megvalósításáért részesülnek elismerésben.

Az elmúlt években két magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Széchenyi Kártyát.

Az Európai Vállalkozási Díjat hat kategóriában osztják ki:

  • A vállalkozói kedv ösztönzése
  • A vállalkozói ismeretek növelése
  • Az üzleti környezet fejlesztése
  • A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
  • A zöldgazdaság ösztönzése
  • Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

A pályázati kiírást, a jelentkezés lapot és az eljárási kézikönyvet a lap jobbszélén, a csatolt dokumentumokban találja!

A jelentkezéseket a kkvdij@ngm.gov.hu email címre várjuk.
Nevezési határidő: 2013. június 2.

További információk elérhetők a Díj hivatalos Facebook oldalán és azEurópai Bizottság honlapján.

Szólj hozzá!