Milliárdokat hoznak az új pénztárgépek

Látványosan, 43 milliárd forinttal megugrott a bevallott, legális forgalom azokban a kiskereskedelmi ágazatokban, amelyekben a tapasztalatok szerint nagyobb az adócsalás – írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A lap ezek közé sorolta egyebek mellett az élelmiszer-, a ruhakereskedelem és a használt cikkek értékesítését. Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a kiskereskedelmi forgalom növekedésének lehetséges okai közé sorolta a rezsicsökkentést, az infláció mérséklődését, a reálbérek emelkedését és a pénztárgépek cseréjét.

Azt mondta: számos olyan vállalkozás, amelyik korábban csak ritkán adott nyugtát, a kasszacsere előírása miatt az utóbbi időben úgy dönthetett, gyakrabban használja a pénztárgépet, azaz forgalmának kisebb részét titkolja el vagy valamennyi ügyletről kiállítja az iratot. A helyettes államtitkár várakozása szerint az elkövetkező hónapokban az áfabevételek tovább emelkednek, s a feketegazdaság érzékelhetően visszaszorul – írta a lap.

Forrás: HVG.hu

Szólj hozzá!